Ett piller.

Det finns tabletter för allt.
Sömntabletter om du inte kan sova, värktabletter om du har ont, p-piller så du inte blir gravid, potenshöjande piller om du inte får upp den, piller som håller dig uppe hela natten, piller som motverkar depression, piller för barn med ADHD, vitamintabletter i många former, naturläkemedel till och mot i princip allt. Men, det finns inte ett piller som gör att man slipper äta.
M och jag har pratat om det flera gånger. "Äta bör man, annars dör man."  Men hur kul är det att äta egentligen? 3 mål om dagen plus mellanmål. Tänker man på det så kretsat det mesta kring mat. Man måste ha pengar så man kan handla alltså jobbar man, man måste ha råvaror så man kan laga mat så man går och handlar, man måste ha tid att laga maten och tid att äta den. Och helst ska man äta "varierad kost" för äter man för mycket av en typ av mat finns det konsekvenser. Du blir för tjock, för smal, du får anemi, du får högt kolesterol... osv. 

Tänk då hur bra det vore om det fanns en tablett! En liten vit, så som alla andra, som gjorde att man slapp äta mat. Ett matpiller! Som innehöll en balanserad mängd av de ämnen du behöverfå i dig när du äter, och så gav den en mättande effekt. Vore inte det fantastiskt?!

Missförstå mig inte nu! Jag har inga ätstörningar och är egentligen ingen stor beundrare av att knapra piller, men! Jag tycker det är jobbigt att vara hungrig och laga mat och handla och allt det där med jämna mellanrum. Och ibland känns det som ma int ehar tid att äta för att det händer sååå mycket som ska hinnas med.   

Och, det måste också tas upp, att det kanske skulle kunna vara en lösning, eller i alla fall hjälpande gällande världens alla svältade människor. Om du kunde få sin ranson av ris eller vad FN nu så givmilt ger plus en ranson matpiller skulle de kunna få i sig vitaminer, mineraler, fetter och allt som behövs för att må bra i större utsträckning. Det skulle kanske leda till att människor i den del av världen orkade mer och kunde lära sig olika färdigheter de behöver för att klara sig...Bara en tanke.

Hur kommer det sig att det finns en uppsjö av piller, men inte ett "matpiller"?



         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0